TALABALARDA MEDIASAVODXONLIK XUSUSIYATI SHAKLLANISHINING PSIXOLOGIK OMILLARI - Adizova Muxabbat Muxitdinovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada talabalarda mediasavodxonlik xususiyatining shakllanishiga ta’sir etuvchi psixologik omillar tahlil qilinadi. Axborot muhitining kengayishi sharoitida yoshlarning axborotni qabul qilish, tahlil qilish va baholash jarayonlaridagi kognitiv, emotsional va ijtimoiy omillar ilmiy tadqiqotlar asosida yoritiladi. Shuningdek, mediasavodxonlikning shakllanishida tanqidiy tafakkur, diqqat, emotsional barqarorlik va refleksiv yondashuvning o‘rni asoslab beriladi.