OILADA BOLALARDA VAQTNI TO‘G‘RI BOSHQARISH KO‘NIKMASINI SHAKLLANTIRISH - Xolmatova Zarnigor (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Bu maqolada oilada va bolalarda vaqtni to‘g‘ri foydalanish ko‘nikmasini shakllantirishning pedagogik asoslari va uning amaliy ahamiyati yoritilgan. Olib borilgan tadqiqotning asosiy maqsadi bolalarning vaqtni samarali taqsimlash qobiliyatini rivojlantirishda oila muhitining rolini aniqlashdan iborat. Izlanishlar davomida kuzatish, tahlil, suhbat va taqqoslash metodlaridan foydalanildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, bolalarga yoshligidan vaqtni rejalashtirishni o‘rgatish ularning mas’uliyatli, intizomli va mustaqil shaxs sifatida shakllanishiga xizmat qiladi. Xulosa sifatida, ota-onalarning ongli yondashuvi va to‘g‘ri tashkil etilgan oilaviy muhit bolalarda vaqtni boshqarish ko‘nikmasini shakllantirishning muhim omili ekanligi asoslab berildi.