SOYA O‘SIMLIGINING DUKKAKDA DON SHAKLLANISHIGA EKISH MUDDATI VA ME’YORINING TA’SIRI - Ismatova Mahliyo Asliddin qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqola soyaning “Nafis” va “O‘zbek-6” navlarida turli ekish muddatlari va me’yorlarini qo‘llaganda soyaning bir dona dukkakdagi donlar soniga ta’siri bo‘yicha olingan ma’lumotlar va ularning tahlili keltirilgan bo‘lib, dukkakdagi donlar soni yillar bo‘yicha (2022, 2023, 2024) taqqoslangan va o‘rtacha dukkakdagi don soni qayd qilingan. Eng maqbul bir dona dukkakdagi don soni ko‘rsatkichi o‘rta muddat (15.04) da 375 ming/ga ekilganda “Nafis” navida 3,0 dona “O‘zbek-6” navida 2,9 dona bo‘lganligi aniqlandi.