OMMAVIY TARTIBSIZLIKLARNI BARTARAF ETISHDA HUQUQNI MUHOFAZA QILUVCHI ORGANLARNING O‘RNI - Esanov Davronbek G‘ayrat o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Mazkur ilmiy tezisda ommaviy tartibsizliklar tushunchasi, ularning yuzaga kelish sabablari hamda ularni bartaraf etishda huquqni muhofaza qiluvchi organlarning tutgan o‘rni kompleks tarzda ilmiy tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy sharoitda jamoat xavfsizligini ta’minlash, ijtimoiy barqarorlikni saqlash va huquqbuzarliklarning oldini olishda ichki ishlar organlari, milliy gvardiya va boshqa vakolatli tuzilmalarning faoliyati yoritiladi. Tadqiqot natijasida ommaviy tartibsizliklarni oldini olish va ularni samarali bartaraf etish bo‘yicha ilmiy asoslangan taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.