OMMAVIY TARTIBSIZLIKLARNI BARTARAF ETISHDA TEXNIK VOSITALARDAN FOYDALANISHNING NAZARIY VA AMALIY ASOSLARI - Esanov Davronbek G‘ayrat o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Mazkur tezisda ommaviy tartibsizliklarni bartaraf etishda zamonaviy texnik vositalardan foydalanishning nazariy asoslari, ularning amaliy qo‘llanilishi hamda samaradorligini oshirish yo‘nalishlari kompleks tahlil qilinadi. Hozirgi globallashuv sharoitida jamoat xavfsizligini ta’minlash tizimida innovatsion texnologiyalarni joriy etish muhim ahamiyat kasb etmoqda. Shu nuqtai nazardan, texnik vositalarning ommaviy tartibsizliklarni oldini olish va bartaraf etishdagi o‘rni, ularning funksional imkoniyatlari hamda qo‘llash mexanizmlari ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Tadqiqot natijasida texnik vositalardan foydalanish samaradorligini oshirishga qaratilgan ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.