LINGVOKULTUROLOGIK TADQIQOTLAR VA ULARNING NAZARIY ASOSLARI - Sattorova Umidaxon Uktam qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada lingvokulturologik tadqiqotlar, ularda qo‘llaniladigan metodlar – semantik, konseptual va qiyosiy tahlil usullari yoritiladi. Shu bilan bir qatorda, lingvokulturologik tadqiqotlarning nazariy asoslari va tadqiqot natijalari til orqali milliy madaniyatni chuqur anglash va uni saqlashda lingvokulturologiyaning muhim ahamiyatga ega ekanligi ham ko‘rsatib o‘tiladi.