XORAZM VILOYATIDAGI ICHAN-QAL’A: TARIX, MEROS VA TURIZM → YUNESKO RO‘YXATIDAGI SHAHAR MODELI - Ibragimova Durdona (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Ushbu tezisda Ichan-Qal’a tarixiy majmuasining shakllanishi, uning Markaziy Osiyo sivilizatsiyasidagi o‘rni hamda UNESCO Butunjahon merosi ro‘yxatiga kiritilishining ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, hududning “muzey-shahar” sifatidagi xususiyatlari va turizm rivojidagi roli yoritiladi.