TEMURIYLAR DAVRIDAGI ADABIY - MADANIY MUHITNI XIVA XONLIGI ADABIY MUHITIGA TA’SIRI - Axmedova Nazokat Farhod qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: XIX asr ikkinchi yarmi Xiva adabiy muhiti ham kuchli adabiy - muhitga egaligi bilan alohida ajralib turadi. Bu muhit ko‘plab shoirlar, xattotlar, tarjima ustalarining shakllanishida muhim omil bo‘ldi. Tazkiranavis shoirlar tomonidan saroy shoirlari faoliyatini o‘z ichiga olgan tazkiralar tuzildi, tazkirachilik an’anasi davom qildirildi.