СУРУНКАЛИ ИС ГАЗИ ТАЪСИРИДА 3 ОЙЛИК ОҚ ЗОТСИЗ КАЛАМУШЛАР ОШҚОЗОН ОСТИ БЕЗИ ТЎҚИМАЛАРИДА КУЗАТИЛГАН ГИСТОКИМЁВИЙ ЎЗГАРИШЛАРНИ АНИҚЛАШ (ВАН-ГИЗЗОН) - Адизов С.Р.; Абдуллаева М.А. (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Аннотация. Жаҳон соғлиқни сақлаш ташкилоти маълумотларига кўра, шаҳар муҳитида ҳавога чиқариладиган углерод оксидининг катта қисми автотранспорт воситалари ҳиссасига тўғри келади. Айниқса, ёпиқ ёки шамоллатилиши етарли бўлмаган биноларда ушбу газнинг концентрацияси тез ортиб кетиши мумкин [1,3]. Кўплаб мамлакатларда маиший иситиш тизимларининг носозлиги, газ печлари ва вентиляция тизимларининг тўғри ишламаслиги ис гази билан заҳарланиш ҳолатларининг асосий сабабларидан бири сифатида қайд этилган [2,4,5].