TABIAT HODISASI ASOSIDA SHAKLLANGAN TOPISHMOQ¬LARNING CHOG‘ISHTIRMA TADQIQI (O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARI MISOLIDA) - Jabbarov Faxriddin Alisherovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada o‘zbek va ingliz tillarida tabiat hodisalari asosida shakllangan topishmoqlarning lingvistik hamda lingvomadaniy xususiyatlari chog‘ishtirma tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida quyosh, oy, yomg‘ir, shamol, qor, momaqaldiroq kabi tabiat unsurlariga oid topishmoqlarning semantik tuzilishi, metaforik mazmuni hamda stilistik vositalari o‘rganildi. Shuningdek, ushbu topishmoqlarning xalq tafakkuri, milliy dunyoqarash va madaniy qadriyatlarni aks ettirishdagi o‘rni ochib berildi.