TURIZM SOHASIDA DIVERSIFIKATSIYA VA INTEGRATSIYALASHGAN BOSHQARUV MODELINI TAKOMILLASHTIRISH - Saidova Dilfuza Abdufattohovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Mazkur tezisda turizm turlarini diversifikatsiyalash va boshqaruv samaradorligini oshirishning nazariy-metodologik asoslari yoritilgan. Diversifikatsiya integratsiyalashgan boshqaruv, institutsional muvofiqlashtirish va barqaror rivojlanish tamoyillari asosida tahlil qilingan. Funksional va hududiy diversifikatsiya orqali raqobatbardoshlikni oshirish imkoniyatlari asoslangan.