O’SPIRINLARDA MILLIY IDENTIVLIKNI SHAKLLANTIRISHDAGI OTA-ONA VA OILAVIY KOMMUNIKATSIYA USLUBLARI - Isomova Dilora Qaxramonova (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o‘smirlar orasida milliy identifikatsiyani shakllantirishda ota-ona va oilaviy kommunikatsiya uslublarining roli o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, ochiq va qo‘llab-quvvatlovchi oilaviy muloqot o‘smirlarning o‘z milliy qadriyatlari, madaniyati va an’analarini anglashini kuchaytiradi. Shu bilan birga, avtoritar va cheklovchi kommunikatsiya uslublari milliy identifikatsiyaning rivojlanishiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Maqola oilada dialog, ota-onaning mas’uliyati va bolalarga qadriyatlarni yetkazish jarayonlarini tahlil qiladi hamda pedagogik tavsiyalar beradi. Tadqiqot natijalari o‘smirlar tarbiyasida ota-ona muloqotining ahamiyatini va milliy ongni shakllantirishdagi ijtimoiy rolini ko‘rsatadi.