KIYIM LOYIHALASH JARAYONIDA O‘QUVCHILARDA BADIIY-ESTETIK DIDNI SHAKLLANTIRISH - Madrahimova Xalimaxon Jo‘rabekovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kiyim loyihalash jarayonida o‘quvchi-talabalarning badiiy-estetik didini shakllantirishning pedagogik va psixologik asoslari tahlil qilinadi. Dizayn ta’limida estetik tarbiyaning o‘rni, ranglar uyg‘unligi, shakl va mazmun mutanosibligi orqali talabalarning ijodiy qobiliyatlarini oshirish usullari yoritilgan. Maqola texnologik ta’lim yo‘nalishi talabalari uchun kiyim yaratishda nafaqat texnik mukammallik, balki yuksak badiiy didning ahamiyatini ko‘rsatib beradi.