NEMIS VA O‘ZBEK TILLARIDA GULLARGA OID SO‘ZLARNING SEMANTIK VA RAMZIY XUSUSIYATLAR - Iskandarova Soʻnajon Zokir qizi; Yusupova Tuymajon (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada nemis va o‘zbek tillarida gullarga oid so‘zlarning semantik hamda ramziy xususiyatlari qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida floronimlarning nafaqat nominativ vazifani bajarishi, balki ularning madaniy, estetik va emotsional ma’nolarni ham ifodalashi asoslab beriladi. Shuningdek, gul nomlarining metaforik qo‘llanilishi, konnotativ ma’no qatlamlari hamda ularning turli madaniy kontekstlarda qanday talqin qilinishi ko‘rib chiqiladi.Maqolada nemis va o‘zbek tillaridagi gullarga oid leksik birliklarning o‘xshash va farqli jihatlari aniqlanib, ularning til va madaniyat o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlikni aks ettirishi yoritiladi. Tadqiqot natijalari floristik leksikaning lingvistik hamda madaniy ahamiyatini ochib berishga xizmat qiladi.