OITM TALABALARIDA INGLIZ TILI YOZUV KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISH TEXNOLOGIYALARI - Nuriddinova Khurshidakhon Akhmadkhon kizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy tezisda oliy ijodiy ta’lim muassasalari (OITM) talabalarida ingliz tili yozuv kompetensiyasini shakllantirishning zamonaviy texnologiyalari va metodik asoslari tadqiq etilgan. Maqolada yozuv ko‘nikmasini rivojlantirishda qo‘llaniladigan interfaol usullar, loyihaviy ta’lim va raqamli vositalarning ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot davomida talabalarning ijodiy fikrlash qobiliyatini yozma nutq orqali ifodalash, akademik va kreativ yozuv turlarining o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, bo‘lajak mutaxassislarning kasbiy faoliyatida ingliz tilidagi yozma muloqotning o‘rni va ushbu jarayonda yuzaga keladigan lingvistik muammolarni bartaraf etish strategiyalari taklif etilgan.