ГУЛЛАРГА ОИД ЛЕКСИК БИРЛИКЛАРНИНГ ЛИНГВИСТИК ВА ТЕРМИНОЛОГИК ХУСУСИЯТЛАРИ - Тохирова Ҳилола Ҳамро қизи; Юсупова Туймажон (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Аннотация: Ушбу мақолада гулларга оид лексик бирликлар - флоронимларнинг тил тизимидаги ўрни, уларнинг семантик, этимологик, терминологик ва лингвомаданий хусусиятлари комплекс тарзда таҳлил қилинади. Тадқиқотда гул номларининг шаклланиши тарихий-лингвистик нуқтаи назардан ёритилиб, уларнинг келиб чиқиш манбалари сифатида ташқи кўриниш, ранг, шакл, ҳид, биологик хусусиятлар, мифологик тасаввурлар, географик омиллар ҳамда машҳур шахслар номлари билан боғлиқлиги кўрсатиб берилади.