TAʼLIMDA AXBOROT KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARI - Kodirov Akbar Shuhratovich; Xurramova Dilsoʻz Farhod qizi; Musayeva Mahbuba Muzaffar qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola zamonaviy taʼlim tizimlarida axborot kommunikatsiya texnologiyalarining (AKT) hal qiluvchi rolini oʻrganadi. Unda AKTni integratsiyalash oʻqitish metodologiyalarini qanday yaxshilashi, talabalarning faolligini oshirishi va turli xil oʻquv resurslariga kirishni osonlashtirishi muhokama qilinadi. Maqolada AKTni joriy etishning afzalliklari, masalan, shaxsiylashtirilgan oʻquv yoʻllari va raqamli savodxonlikni oshirish tahlil qilinadi, shu bilan birga uni turli taʼlim muassasalarida samarali qoʻllash bilan bogʻliq muammolar ham koʻrib chiqiladi. Yakunida, talabalarni 21-asr bilim iqtisodiyoti talablariga tayyorlash uchun strategik AKT integratsiyasining zarurligi taʼkidlanadi.