OBJECT-ORIENTED DESIGN QUALITY IN SERVICE-BASED SYSTEMS: A CASE STUDY OF A JAVA CAR REPAIR MANAGEMENT SYSTEM - Maftunaxon G’ulomova O’tkirjon qizi; Muslimbek Pirnazarov (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Java dasturlash tilida ishlab chiqilgan avtomobil ta’mirlash boshqaruv tizimi asosida obyektga yo‘naltirilgan dasturlash (OOP) dizaynining dasturiy sifat ko‘rsatkichlariga ta’siri tahlil qilingan. Tadqiqot modullik, saqlanish va kengaytirilish kabi mezonlarga asoslangan. Tizim Driver, Service, Booking va AutoService kabi real obyektlarni modellashtiradi va CarRepairing boshqaruv klassi orqali ishlaydi. Natijalar OOP dizayn tizim murakkabligini kamaytirishini va kengaytirishni osonlashtirishini ko‘rsatadi.