CHET TILLARIDAN NEMIS TILIGA O‘ZLASHGAN SO‘ZLAR KLASSIFIKATSIYASI VA OLIMLARNING ILMIY QARASHLARI - Boltaboyeva Shahzoda Jaloladdin qizi; Umarova Zamira (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada nemis tilidagi o‘zlashma so‘zlarning mohiyati, ularning klassifikatsiyasi hamda tilshunos olimlarning ilmiy qarashlari tahlil qilinadi. O‘zlashmalar o‘zlashish darajasi, manba tili, o‘zlashish usuli va lingvistik darajalarga ko‘ra tasniflanadi. Shuningdek, nemis va rus tilshunoslari tomonidan ilgari surilgan nazariyalar asosida o‘zlashmalarning til taraqqiyotidagi o‘rni yoritiladi. Maqolada zamonaviy nemis tilida ingliz tilidan kirib kelayotgan o‘zlashmalarning roli ham muhokama qilinadi.