NEMIS VA OʻZBEK TILLARIDAGI GULLARGA OID SOʻZLARNING MORFOLOGIK-SEMANTIK XUSUSIYATLARI - G'ulomova Maftuna Nishon qizi; Yusupova Tuymajon (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya : Ushbu mаqolаdа nemis va o’zbek tillаridаgi floronimlar (gullaring nomlanishi) qiyosiy tаhlil gilinadi. Tаdqiqot dаvomida ikki xil tizimli tillаrda gullаrning nomianish tаmoyillari, ularning morfologik tuzilishi, qo’shmа sozlar yasаlishi hamdа semantik ko’chishlar orgаnilgan. Mаqolada har ikki tilning lisoniy manzarasi va gullaring xalq madaniyatidаgi o’rni lingvokulturologik jihatdan ochib beriladi.