BOLANI MAKTABGA TAYYORLASHDA OTA-ONA VA MUASSASA HAMKORLIGI - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Har bir inson hayotidagi muhim bosqichlardan biri bu – maktabga qadam qo‘yish, yangi hayot sahifasi ochish, yangi muhit va yangi odamlar bilan tanishishdir. Bola uchun maktabga borish nafaqat yangi bilimlar olishi, balki zamonaviy jamiyatga kirib borish, o‘z o‘rnini topish va o‘zini har tomonlama rivojlantirish jarayoni hamdir. Bu jarayonning har bir bosqichi farzandning ongida, dunyoqarashida katta o‘zgarishlarga sabab bo‘ladi. Bola ilk marta maktabga qadam qo‘yar ekan, uning hayotida ota-onasi, o‘qituvchisi, maktab muhitining o‘ziga xos ta’siri muhim rol o‘ynaydi. Oilaning mehr-muhabbati, maktab muassasasining tajribali pedagoglari va ularning o‘zaro hamkorligi bola uchun eng muhim tayanch sifatida namoyon bo‘ladi. Ota-onalar va maktab jamoasi birgalikda faoliyat olib borganlarida bola maktab hayotiga yengil va barakali moslashadi, bilim olishga bo‘lgan ishtiyoqi ortadi va o‘z oldiga ulkan maqsadlar qo‘yadi.