TAʼMINOT ZANJIRINI TUZILISHINING ANʼANAVIY VA ZAMONAVIY MODELLARI - Vaxobov Muxammadali Zoxidjon o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ta’minot zanjiri boshqaruvining an’anaviy va zamonaviy modellari tahlil qilinadi. An’anaviy tizimlarning kamchiliklari, jumladan qo‘lda boshqariladigan jarayonlar, cheklangan ko‘rinuvchanlik va past moslashuvchanlik yoritib beriladi. Shuningdek, zamonaviy ta’minot zanjiri boshqaruvining asosiy xususiyatlari — real vaqt rejimida monitoring, avtomatlashtirish, tizimlar integratsiyasi va ma’lumotlarga asoslangan qaror qabul qilish jarayonlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada RFID texnologiyasining ta’minot zanjiridagi o‘rni hamda uning samaradorlikni oshirishdagi ahamiyati tahlil qilingan.