ZAMONAVIY RAHBARLARNING IJTIMOIY PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Nashvandov Shuxrat Muhammad o'g'li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Maqolada zamonaviy rahbarlarning ijtimoiy-psixologik xususiyatlari chuqur tahlil qilinadi. Teoretik va empirik tadqiqotlar asosida rahbar shaxsining shakllanishi, psixologik barqarorligi, kommunikativ kompetensiyasi va ijtimoiy muhitga moslashuvchanligi muhokama qilinadi. Klassik va zamonaviy nazariyalar, mintaqaviy va milliy olimlarning yondashuvlari, shuningdek, so‘nggi yillarda o‘tkazilgan amaliy izlanishlar tahlil qilinadi. Xulosalarda zamonaviy rahbarlik uchun zarur bo‘lgan asosiy psixologik va ijtimoiy kompetensiyalar aniqlanadi.