SILINDRIK DETALLARNI ISHLOV BERISH LINIYASIGA YUKLASH UCHUN MEXATRONIK BOSHQARUV MODULLARINI LOYIHALASH VA DASTURLASH - M.M.Akramov; I.M. Ismoilov (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqola silindrik detallarni sanoat liniyalariga avtomatlashtirilgan tarzda yuklash uchun mexatronik boshqaruv modullarini loyihalash va dasturlashga qaratilgan. Tadqiqot ishlab chiqarish samaradorligini oshirish va inson xatolarini minimallashtirish uchun zarur bo’lgan murakkab mexanik, sensorli va boshqaruv tizimlarini tahlil qiladi. Maqolada tizim talablarini aniqlash, mexatronik arxitekturani loyihalash, mexanik komponentlarni ishlab chiqish, shuningdek, boshqaruv tizimi va dasturiy ta’minotni yaratish metodologiyasi yoritiladi. Yakunda, taklif etilgan yechimning ishlab chiqarish samaradorligi va ishonchliligini sezilarli darajada oshirishi mumkinligi ko’rsatiladi.