RAQAMLASHTIRISH SHAROITIDA HUQUQ IJODKORLIGI VA YURIDIK TEXNIKA TRANSFORMATSIYASI - Eshboyev Elyorbek Shuhrat o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Raqamlashtirish jarayonlari zamonaviy jamiyatning barcha sohalarini qamrab olmoqda. Huquqiy tartibga solish mexanizmlari ham ushbu transformatsiyadan chetda qolmaydi. Raqamli texnologiyalar nafaqat iqtisodiyot va ijtimoiy hayotni, balki qonunchilik jarayoni va yuridik texnikaning mohiyatini ham o’zgartirib yubormoqda. Bugungi kunda e-qonunchilik, algoritmik tartibga solish, sun’iy intellekt vositasida qonunlar loyihalari tahlili kabi yangi hodisalar huquq nazariyasi va amaliyotida keng muhokama ob’ektiga aylandi.