SINFDAN TASHQARI ISHLARDA ESHTISHIDA NUQSONI BO‘LGAN BOLALARNING OG‘ZAKI VA SO‘ZLASHUV NUTQINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Askarova Ra’no Imomovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Uz. Mazkur maqolda eshtishida nuqsoni bo‘lgan bolalarning og‘zaki nutqini rivojlantirishda sinfdan tashqari ishlarning ahamiyati,metod va usullari yortilgan. Shuningdek bolalarning kommunkativ kompetensiyasini shakillantirishda innovatsion yondashuvlar hamda pedagogik texnologiyalarning o‘rni tahlil qilinadi. Ru. В данной статье освещается важность, методы и техники внеклассных мероприятий в развитии устной речи детей с нарушениями слуха. Также анализируется роль инновационных подходов и педагогических технологий в формировании коммуникативной компетентности детей. An. This article highlights the importance, methods, and techniques of extracurricular activities in developing the oral speech of children with hearing impairments. It also analyzes the role of innovative approaches and pedagogical technologies in shaping children’s communicative competence.