KASBIY TAʼLIM JARAYONIDA OʼQUVCHILARNING AXBOROT XAVFSIZLIGI KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK SHART-SHAROITLARI - Abdunazarov Baxodir Abduazizovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Raqamli iqtisodiyot sharoitida axborot xavfsizligi kompetensiyasi kasbiy taʼlim bitiruvchilarining muvaffaqiyatli mehnat faoliyati uchun zaruriy shartga aylanmoqda. Mazkur tadqiqot kasbiy taʼlim muassasalari oʼquvchilarida axborot xavfsizligi kompetensiyasini shakllantirishga koʼmaklashuvchi pedagogik shart-sharoitlarni aniqlash va ilmiy-metodik jihatdan asoslashga bagʼishlangan. Tadqiqot maqsadi – kompetensiyaning shakllanish jarayoniga taʼsir koʼrsatuvchi obyektiv va subyektiv pedagogik omillar majmuasini aniqlash, ularning oʼzaro funksional bogʼliqligini koʼrsatish va kasbiy taʼlim amaliyotiga joriy etish yoʼllarini taklif etishdan iborat.