BO‘LAJAK TARBIYACHILARNI KASBIY TAYYORLASHDA USTOZ-SHOGIRD (MENTORLIK) TIZIMINI TASHKIL ETISH METODIKASI - Raximova Farog‘atxon Ikromovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bo‘lajak maktabgacha ta’lim tashkiloti tarbiyachilarini kasbiy tayyorlash jarayonida ustozlik (mentorlik) faoliyatining didaktik salohiyati hamda uni samarali tashkil etish metodikasi tahlil qilingan. Muallif zamonaviy dual ta’lim sharoitida ustoz-tarbiyachining shaxsi shunchaki nazoratchi emas, balki o‘quvchining kasbiy sotsializatsiyasiga mas’ul bo‘lgan asosiy pedagogik figura sifatida talqin qilinishi zarurligini asoslab beradi. Maqolada ustozlik faoliyatining funksional modeli – kasbiy yo‘l-yo‘riq, sotsializatsiya, refleksiv qo‘llab-quvvatlash hamda baholash va monitoring komponentlari birligida – taklif etilgan.