DAVLAT TARTIBGA SOLISH MEXANIZMLARINING YASHIRIN IQTISODIYOTGA TA’SIRINI BAHOLASH VA TAKOMILLASHTIRISH ISTIQBOLLARI - Mavlyanov Muzaffar Yusupovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada davlat tartibga solish mexanizmlarining yashirin iqtisodiyotga ta’siri va ularni takomillashtirish istiqbollari tahlil qilinadi. Maqolada yashirin iqtisodiyot tushunchasi, uning shakllanish omillari va iqtisodiy barqarorlikka salbiy ta’siri o‘rganiladi. Shuningdek, mavjud davlat mexanizmlari, jumladan soliq nazorati, moliyaviy audit, huquqiy va institutsional chora-tadbirlar baholanadi va ularning samaradorligini oshirish yo‘llari taklif etiladi. Tadqiqot natijalari davlat siyosatini shakllantirishda, iqtisodiy barqarorlik va shaffoflikni oshirishda amaliy ahamiyatga ega.