O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDAGI BA’ZI KASB-HUNAR LEKSIKASINING TARIXIY-ETIMOLOGIK BOSQICHLARI - Shonazarova Gulnoza Shuhrat qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada o‘zbek va ingliz tillaridagi kasb-hunar nomlarining kelib chiqishi, tarixiy shakllanish jarayoni, etimologik o‘zgarishlari hamda madaniy omillar ta’siri o‘rganiladi. Turli davrlardagi ijtimoiy-iqtisodiy sharoitlarning kasb nomlari leksikasiga ta’siri tahlil qilinib, o‘zaro tipologik farqlar va umumiyliklar yoritiladi.