O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDAGI BA’ZI QARINDOSH-URUG‘CHILIK LEKSIKASI ASOSIDA SHAKLLANGAN AFORIZMLARNING CHOG‘ISHTIRMA TADQIQI - Bo‘riyeva Aziza Abduvait qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o‘zbek va ingliz tillaridagi qarindosh-urug‘chilik leksikasi asosida shakllangan aforizmlarning mazmuniy, semantik, lingvomadaniy xususiyatlari qiyosiy tahlil qilingan. Qarindoshlik leksikasi asosida shakllangan aforizmlarda jamiyatning tarixiy tajribasi, urf-odatlari va mentaliteti aks etadi. Tadqiqotda ikki tildagi aforizmlarning o‘xshashlik va farqli jihatlari aniqlanib, ular orqali shakllangan madaniy tasavvurlar izohlangan.