ПЕДАГОГИЧЕСКИЕ УСЛОВИЯ ЭФФЕКТИВНОГО ФОРМИРОВАНИЯ РЕЧЕВОЙ КОМПЕТЕНЦИИ НА ОСНОВЕ ВАРИАТИВНОГО МОДЕЛИРОВАНИЯ - Зияева Хушнудабону Илхомжон кизи (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Maqolada bo‘lajak rus tili o‘qituvchilarining nutqiy kompetensiyasini variativ modellashtirish asosida shakllantirish jarayonini samarali tashkil etish uchun zarur bo‘lgan pedagogik sharoitlar ilmiy asoslanadi. 3D-metodi, LINGVOKOACHING, RUS-TALK va CERTILOG kabi innovatsion texnologiyalar tizimi pedagogik sharoitlarning amaliy ifodasi sifatida tahlil qilinadi. Tadqiqotda ta’lim muhiti variativligi, raqamli integratsiya, shaxsga yo‘naltirilganlik va refleksivlik tamoyillari asosida modellashtirish samaradorligini belgilovchi mezonlar ishlab chiqilgan.