ONOMASTIKA VA URBANOMIKA NAZARIYASI: GODONIMLARNING O‘RNI VA O‘ZIGA XOSLIGI - Turdaliyeva Durdona Adxamovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Onomastika va urbanonimika nazariyasi: godonimlarning o‘rni va o‘ziga xosligi xaqida bo‘lib, unda godonimlar mavzusi yoritib beriladi. Onomastika - tilning maxsus sohasi bo‘lib, o‘ziga xos nom birliklarini (antroponimlar, toponimlar, korporonimlar, etnonimlar va boshq.) o‘rganadi. Bu soha til va madaniyat munosabatini ochib berishda muhim o‘rin tutadi. R. A. Akhmanova onomastik birlikni nutq hamjamiyati tomonidan aniq obyektga tegishli deb tan olingan maxsus nominativ birlik, deb ta’riflaydi.