MAYDA ZARRALARDAN TASHKIL TOPGAN GRUNTLARNING PAYDO BO‘LISHI VA ULARNING TARKIBI - Abdiyev Sharofiddin Hamroyevich; Shahnoza Xalimova Rahimjon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada mayda zarralardan tashkil topgan gruntlarning paydo bo‘lishi jarayoni va ularning tarkibi o‘rganiladi. Gruntlarning minerallari, organik qismi va ularning fizik-kimyoviy xususiyatlari haqida ma’lumot beriladi. Shuningdek, turli tuproq turlarining hosil bo‘lish sharoitlari va ularning tarkibiy farqlari yoritilgan.