QASHQADARYO VILOYATI IQTISODIYOTIDA INNOVATSION FAOLIYAT SAMARADORLIGINI XORIJIY INVESTITSIYALAR TA’SIRIDA EKONOMETRIK BAHOLASH - Boʻriyev Sardor Norovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Qashqadaryo viloyati iqtisodiyotida innovatsion faoliyat ko‘lamining kengayishi va uning samaradorligiga xorijiy investitsiyalar oqimining ta’siri ekonometrik yondashuv asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda innovatsion ko‘rsatkichlar — texnologik yangilanishlar soni, innovatsion mahsulot ulushi, qo‘shilgan qiymat o‘sishi hamda xorijiy investitsiyalar hajmi o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik regressiya modellari orqali baholanadi. Olingan natijalar innovatsion rivojlanishning asosiy drayverlari sifatida xorijiy investitsiyalarning muhimligini ko‘rsatadi.