MINTAQA INNOVATSION INFRATUZILMASINI RIVOJLANTIRISHDA INVESTITSION OQIMLARNING OMILLI MODELI (QASHQADARYO HUDUDI KESIMIDA EKONOMETRIK TADQIQOT) - Boʻriyev Sardor Norovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Qashqadaryo viloyati iqtisodiyotida innovatsion infratuzilmani shakllantirish va rivojlantirish jarayonida investitsion oqimlarning ta’sirini baholashga qaratilgan omilli ekonometrik model ishlab chiqiladi. Tahlil davomida hududiy investitsiya hajmi, sanoat ishlab chiqarishi, innovatsion faol korxonalar ulushi, ilmiy-tadqiqot xarajatlari hamda kichik biznesdagi texnologik yangiliklar ko‘rsatkichlari o‘rtasidagi bog‘liqliklar o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari hudud innovatsion salohiyatini oshirishda investitsion faollikning ahamiyatini isbotlaydi.