ISHLAB CHIQARISH XARAJATLARINI MINIMALLASHTIRISH SHARTLARI VA KORXONANING ZARARSIZ ISHLASH HISOBLASH YO’LLARI - Jumaboyev Mirjalol,; Raxmatullayev Umarbek, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ishlab chiqarish xarajatlarini optimallashtirish jarayonida yuzaga keladigan ichki qarama-qarshiliklar hamda ularni samarali boshqarish mexanizmlari ilmiy tahlil qilinadi, jumladan tezisda ishlab chiqarish xarajatlarini minimallashtirish shartlari va korxonaning zararsiz ishlash hisoblash yo’llarining bir qator nazariy, amaliy vizual usullari o’rganiladi. Tadqiqot uchun O‘zbekiston sanoat korxonalari misolida so‘rovnomalar va iqtisodiy ko‘rsatkichlar tahlili amalga oshirildi.