PEDAGOGLARNI O‘Z USTIDA ISHLASH SAMARADORLIGINING TAʼLIM SIFATINI OSHIRISHDAGI O‘RNI - Abulkosimova Umida Asrorovna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Pedagogik faoliyat mazmuniga ko‘ra ijodiy xarakterga ega bo‘lganligi sababli mehnatni ilmiy tashkil etish faoliyat samaradorligini ta’minlovchi muhim omil hisoblanadi. Maqolada shaxs o‘z ustida ishlash jarayoniga doir qarashlar tahlil qilingan. Shaxsning faollik, mustaqillik, javobgarlik, mas’uliyatlilik, tashabbuskorlik, maqsadga intilish, o‘z-o‘zini boshqarish, tashabbuskorlik kabi psixologik sifatlari o‘z o‘zini rivojlantirishda muhim omil hisoblanadi. Ushbu omillar tahlili asosida shaxs o‘z ustida ishlashi dinamikasini ta’minlovchi ziddiyatlar aniqlangan. Ilmiy tahlillar va izlanishlarga tayangan holda o‘qituvchilarning o‘z ustida ishlash jarayonining o‘z-o‘zini tahlil, o‘z-o‘ziga vazifa berish, o‘z-o‘zini rivojlantirish va o‘z-o‘zini baholash kabi bosqichlarda amalga oshiriladigan vazifalar mazmuni ishlab chiqilgan.