LINGVOMADANIYATSHUNOSLIKDA OLAMNING LISОNIY MANZARASI TALQINI - Komilova Nargiza Xusanboy qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada tilshunoslikning zamonaviy yo‘nalishlaridan biri hisoblangan lingvomadaniyatshunoslik doirasida olamning lisoniy manzarasi tushunchasining nazariy asoslari yoritiladi. Til, tafakkur va madaniyat o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, konsept, milliy tafakkur, etnomadaniy xususiyatlar orqali lisoniy manzaraning shakllanish jarayonlari ko‘rsatib beriladi. O‘zbek va ingliz tillari materiallari asosida ayrim qiyosiy mulohazalar ham bildiriladi.