PULNING KELIB CHIQISHI, SHAKLLARI VA RAQAMLI IQTISODIYOTDAGI AHAMIYATI - Dilshod Qurbanov (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Maqolada pulning kelib chiqishi, tarixiy rivojlanishi va shakllari, shuningdek, raqamli iqtisodiyot sharoitida uning ahamiyati yoritiladi. Tovar-pul munosabatlari, metall va qog‘oz pullar, naqd pulsiz hisob-kitob hamda  raqamli  to’lov vositalari (bank kartalari, elektron hamyonlar, kriptoaktivlar)ning  asosiy jihatlari tahlil qilinadi. Raqamli to’lov infratuzilmasini rivojlantirish bo’yicha xulosalar va tavsiyalar beriladi.