NAQD PULSIZ TO’LOVLAR HISOBINI YURITISH TARTIBI - Yangibayeva Sevinch,; Mamatqulova Kamila, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada naqd pulsiz toʻlovlar hisobini yuritishning mazmuni, tamoyillari va ularning tashkilot moliyaviy faoliyatidagi oʻrni yoritilgan. Naqd pulsiz toʻlovlarning turlari, hisob-kitob shakllari, bank orqali amalga oshiriladigan operatsiyalar hamda ularni hisobga olish jarayonining buxgalteriya hisobi standartlariga muvofiqligi tahlil qilingan. Shuningdek, elektron toʻlov tizimlaridan foydalanishning afzalliklari, xavfsizlik choralari va korxona likvidligi hamda nazorat imkoniyatlariga ta’siri ochib berilgan. Maqolada amaldagi Oʻzbekiston Respublikasi qonunchiligi va xalqaro standartlar asosida naqd pulsiz  toʻlovlarning tartibi yoritiladi.