AHOLI STATISTIKASI - Nabiyev Firuzbek Odiljon oʻgʻli (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada aholi statistikasi fanining nazariy va amaliy jihatlari, aholining soni, tarkibi va taqsimlanishini o‘rganish metodlari tahlil qilinadi. Maqolada demografik jarayonlar, tug‘ilish, o‘lim, migratsiya ko‘rsatkichlari va ularning jamiyat rivojiga ta’siri haqida batafsil ma’lumot berilgan. Shuningdek, aholi statistikasi natijalarini yig‘ish, qayta ishlash va tahlil qilishda zamonaviy usullar va texnologiyalar haqida ham fikr yuritiladi. Tadqiqot aholi dinamikasini kuzatish va ijtimoiy-iqtisodiy siyosatni shakllantirishda statistik ma’lumotlarning ahamiyatini ko‘rsatadi.