DAVLAT BYUDJETI - Karimjonov Ahmadillo Akramjon o’g’li, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada davlat byudjeti tushunchasi, uning tuzilishi, shakllanish prinsiplari va funksiyalari batafsil tahlil qilinadi. Maqolada davlat byudjetining iqtisodiyot va jamiyatga ta’siri, shuningdek, byudjet siyosatining samaradorligi o‘rganiladi. Tadqiqot davomida byudjet tushumlari va xarajatlarining strukturasiga e’tibor qaratilib, zamonaviy byudjet siyosatini takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi. Maqola davlat moliyasining nazariy va amaliy jihatlarini uyg‘unlashtirib, ilmiy yangilik yaratishga qaratilgan.