VIRTUAL REALLIK TEXNOLOGIYALARINING TA’LIMDAGI MOHIYATI - Atajanov Otajon Yuldoshevich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Mazkur ilmiy-tahliliy maqolada virtual reallik (VR) texnologiyalarining ta’lim jarayonidagi mohiyati, didaktik imkoniyatlari va pedagogik ahamiyati tizimli tahlil qilinadi. VR texnologiyalarining raqamli ta’lim muhitida o‘quvchilarning bilish faolligi, analitik va muammoli fikrlash, kasbiy kompetensiyalarni rivojlantirishdagi roli asoslab beriladi. Shuningdek, virtual reallik asosida tashkil etilgan ta’lim jarayonining metodik xususiyatlari, afzalliklari va cheklovlari ilmiy nuqtayi nazardan yoritiladi.