TERMINOLOGIK TEZAURUSLAR VA ULARNING TABIIY TILNI QAYTA ISHLASH VAZIFALARIDA QO ‘LLANISHI - Ashirmatova M.J., (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Аннотация: Maqolada terminologik tezaurus tushunchasi, uning tabiiy tilni qayta ishlash va axborot tizimlaridagi ahamiyati yoritiladi. Termin va terminologik tizimlarning nazariy asoslari, tezaurusning lingvistik va amaliy xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, tezauruslar qidiruv tizimlari, sun’iy intellekt va kompyuter lingvistikasi sohalarida qo‘llanishi, qishloq xo‘jaligi terminlari misolida sohaviy tezaurus yaratish dolzarbligi ko‘rsatib beriladi.