NAQD PULSIZ IQTISODIYOT: IMKONIYATLAR VA XAVFLAR - Qo’chqorboyeva Omina Nurmuxammad qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada naqd pulsiz iqtisodiyot tushunchasi, uning shakillanish jarayoni hamda zamonaviy iqtisodiyotdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, naqd pulsiz hisob-kitoblarning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri, qulayliklari va mavjud xavf-xatarlari tahlil qilingan. Maqolada O’zbekistonda naqd pulsiz to’lovlar tizimini rivojlantirish istiqbollari ham ko’rib chiqilgan.В данной статье рассматривается сущность безналичной экономикиб этапы ее формирования и значение в современной экоономике. Проанализировать преимущества безналичных расчетовб их влияние на экономическую эффективность, а также возможные риски и угрозы. Особое внимание уделено перспективам развития безналичной экономики в Узбекистане.This article examines the concept of a chashless economy, it’s development stages, and it’s role in the modern economic system. The advantages of chashless payments, their impact on economic efficiency, as well as potential risks and challenges are analyzed. The article also highlights the prospects for the development of a chashless economy in Uzbekistan.