AHOLI STATISTIKASI - Tursunov Abdushkur, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola aholining asosiy demografik ko‘rsatkichlari, aholi soni, uning o‘sish sur’ati, yashash joyi bo‘yicha taqsimoti, yosh va jins tarkibi kabi statistika elementlarini tahlil qiladi. Shuningdek, aholining bandlik, migratsiya va urbanizatsiya jarayonlari bilan bog‘liq tendensiyalari ham yoritilgan. Maqola aholining o‘sish sur’atini prognozlash, resurslardan samarali foydalanish va ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishni rejalashtirishda aholiga oid statistik ma’lumotlarning ahamiyatini ko‘rsatadi. Tadqiqotda so‘nggi yillarda O‘zbekiston va jahon miqyosidagi aholi statistikasi misollari keltirilgan.