SHAHAR EKOSISTEMALARIGA INNOVATSION TADBIQ ETISH IMKONIYATLARI - Shakarova Laylo Odilovna,; N.X. Ibragimov, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada shahar ekotizimlarining barqarorligini ta'minlashda innovatsion texnologiyalarning o'rni va ahamiyati o'rganiladi. "Aqlli shahar" (Smart City) konsepsiyasi doirasida yashil infratuzilma, vertikal bog'lar va atmosfera havosini tozalashning innovatsion usullari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida O'zbekiston shaharlarida raqamli monitoring tizimlarini joriy etish imkoniyatlari va ularning ekologik samaradorligi asoslab berilgan.