ISTE'MOLCHINING BOZORDAGI XATTI- HARAKATI VA UNING TANLOV NAZARIYASI - Iskandarov Izzatbek Jasur o‘g‘li,; Rahmatullayev Umarbek, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada iste’molchining bozordagi xatti-harakati, uning qaror qabul qilish jarayoni hamda tanlov nazariyasining iqtisodiy mazmuni yoritilgan. Naflilik (utility), byudjet cheklovi, iste’molchi afzal ko‘rishlari va optimal tanlov modellari ilmiy manbalar asosida tahlil qilindi. Shuningdek, psixologik, ijtimoiy va iqtisodiy omillarning xaridor qaroriga ta’siri, bozor sharoitida iste’molchi xulq-atvorining shakllanish mexanizmlari ham ko‘rib chiqildi. Maqola iste’molchi tanlovining nazariy asoslari hamda amaliy jihatlarini tadqiq etishga qaratilgan.