МИНТАҚАЛАРНИ ҲУДУДИЙ ТАҲЛИЛ ЭТИШНИНГ НАЗАРИЙ ВА АМАЛИЙ ОШИРИШ ЙЎЛЛАРИ - М. А. Абдурахманов, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Аннотация: Мазкур мақолада Ўзбекистонда ҳудудий таҳлилнинг назарий-амалий асослари, минтақавий сиёсатнинг мақсад ва вазифалари, ҳудудларни барқарор ривожлантиришга қаратилган стратегиялар ҳамда амалдаги ислоҳотлар таҳлил қилинган. Шунингдек, ҳудудий ривожланишда кластерлашув, рақамли геомаълумотлар технологиялари, инвестициявий муҳит ва инфратузилма модернизацияси каби йўналишлар бўйича таклиф ва тавсиялар берилади.